18. nov, 2018

I går hadde eg, som alltid, ein veldig kjekke kveld på jobb. Søndagen er ikkje alltid min beste dag. Helsemessig så er den som regel to-delt.

1. Kroppen er som eit tomt batteri, litt verk og vondter, trøtt og sliten. Stemma er som ein fjortis i stemmeskifte, om det i det heile tatt kjem lyd...hehehe...

2. Hjerta og hovudet er opplada. Alle dei kjekke folka eg treff, alle dei gode minnene eg samlar på i jobben min. Gode tilbakemeldingar. All latteren eg tar meg med meg heim. Gode, snille folk som eg er så heldig å få bli litt kjent med. Alle historiane eg får ta del i. 

 

Livet byr på alle slags utfordringar. Det er nok ingen som går gjennom eit liv utan. Nokre har det lettare enn andre, andre har det så mykje vanskeligare enn andre at ein blir imponert over kor godt dei klarar seg. Mitt liv er ikkje utan utfordringar, eg møter både gleder og sorger, opp- og nedturar, men livet mitt er bra. Eg synes det er viktig å ta vare på GLEDENE, så eg velger å være lykkelig. Eg er takknemlig for det eg har i livet, takknemlig for alle mine nære, barn, barnebarn, og øvrig familie og venner. Eg tenker at noko av det viktigaste som finnes er takknemlighet. Er ein takknemlig, så blir utfordringane lettare å takle.

 

Eg samlar på hjerter eg finn i naturen. Bildet er har lagt ved i dag, er rett og slett ein oljeflekk på eit betonggulv. Hjerter gir meg glede, og av og til dukkar hjertene opp akkurat når eg treng dei. 

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

16. okt, 2018

Kvar kjem inspirasjonen fra?

Innanfra?

Utanfra?

Fra ingen plass?

 

Eg veit ikkje alltid, nokre gonger ER den berre der! I dag er det sånn. Det er fullt, det er tomt, eg kjenner songane som vil ut. Eg høyrer melodiane, kjenner tekstane, budskapet eg vil ha ut. Straumen av tankar, ord og melodiar. Noko festar seg, noko er i fri flyt. 

Eg blir sliten, ernergisk, trøtt og våken på same tid. Kjenner at eg lever, og gjer akkurat det eg er meint til å gjer. Nokre gonger kjennes det som at eg ikkje har noko val. Andre gonger opplever eg livet mitt som ein draum, og kjenner kor heldig eg er som har turt å satse på det som gjer meg så godt. Frivillig tvang er det noko som heiter, og på mange måtar kjennes det ofte slik ut.

Idag kjenner eg på gleda av å være til, gleda av å få leve livet mitt slik eg gjer, og ikkje minst gleda av musikken som gir meg så mykje, på alle plan.

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

30. aug, 2018

Me Vestlendingar har vore heldige med både temperatur og sol i år. Nå er hausten i anmarsj, og eg kjenner gleden langt inn i hjerterota! Eg finn roen i alle fargane, dei mørke kveldane og nettene. Tenna lys, fyra i ovnen, drikka kakao med krem (og masse sukker i...knis knis...) 

 

Med mørke, vind, regn og kulde kjem eg liksom meir i kontakt med mitt indre. Eg jobbar med fleire songar om dagen. Har jobba med dei i hovudet ganske lenge. Nokre trur eg er ferdige, skrevet for ei god stund siden. Andre er på ein måte ikkje komt ut av sjela mi enda. Dei ligg og samlar opp nok ord og følelsar før dei er klar. I kveld har eg jobba litt med ein sang som eg trur kan bli ganske kul faktisk:) Så kjem den skumle delen: Kven har laga den før? Er ikkje den melodien VELDIG kjent? Kan eg ha plagiert ein sang eg ikkje veit om? Denna melodien kom liksom av seg sjølv, og eg kunne den på ein måte før den var feridg! Off, det e berre SÅÅÅ skummelt!  Uansett, eg jobbar vidare. Kan ikkje gi opp, VIL ikkje gi opp. Sjela mi forlangar at kreativiteten må få komma ut i dagslys innimellom. 

 

Me skriv snart september! Og september i år blir ein veldig travel og kjekk mnd! Eg er spent på korleis eg skal komme i mål med dei sangane eg har lyst. Spent på om eg vil fÅ FØLELSEN! Kjenna i hjerta mitt at DEN sangen blei bra, den blei AKKURAT som eg hadde tenkt, eller - endå bedre: Den blei berre SÅÅÅ mykje bedre enn eg hadde trudd gjekk an! Uansett, ein, eller to, eller tre, eller kanskje fire sangar skal eg ha med meg i studio nå i september. Gler meg til prosessen framover, læringskurven, all gleden, sjelevandring osv. Aller mest gler eg meg til eg kan presentera nye sangar til DEG! Håpar dei fell i smak.

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

 

18. aug, 2018

Ein fantastisk sommar er forbi.

Eg har hatt ein travel, men fantastisk kjekk sommar! Har fått gjort mykje i hagen, alt er så lett å ta fatt med når det ikkje regnar. Heilt på tampen av sommaren har eg vert så heldig at eg har fått lagt asfalt i innkjørselen og i tunet - kor heldig er det muli å ver!!!

Nå er me allerede passert midten av august! Eg er takknemlig for den flotte sommaren me har hatt, men nå kjenner eg at det skal bli godt å koma i gong med den deilige kvardagen. Eg gler meg til seine, mørke kveldar. Tenne lys i stova, fyre i ovnen, finne fram gitaren og komponere litt musikk igjen. Eg har alltid likt hausten best av alle årstidene. Joda, me har mykje regn her på Vestlandet, men det er nå berre godt å ha ein unnskyldning for å finna varmen og roen inne;)

- Eg gler meg til haustfargane eg ser ut stoveglaset mitt.

- Eg gler meg til piskande regn på stovevinduene.

 -Eg gler meg til å ligga på sofaen og sjå på "hjernedaue" TV-seriar, og berre vera lat

- Eg gler meg til å kjøra lange inspirasjonsturar - aller helst i Telemark

- Eg gler meg til å gleda meg til jul

- Eg gler meg til å gå på kino/teater med eldste barnebarnet mitt

- Eg gler meg til å henta inspirasjon i haustfargane

- Eg gler meg til roen hausten gir meg

Sjølvsagt gler eg meg også til alle dei kjekke spelejobbane eg har framfor meg!

 

Eg gler meg til: EG SKAL I STUDIO!!! På tide med eit par nye låtar ut til publikum synes eg, så nå skal eg arbeide hardt, og målretta! Sjå gjennom gamle låtar, gamle stikkord, bearbeide, pirke på det eg kan pirke på, så er det berre å kjøra på! Eg lever drømmen min, og det er eg så ufatteleg glad og takknemlig for! Eg har så ufattelig mykje å være takknemlig for!

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

30. jul, 2018

Fredag 27. juli var eg med i SjøormCountry i Seljord. Me var 3 finalistar, og er stolt, ydmyk og takknemlig over at det var eg som gjekk av med seieren. Både Tor-Ludvig og Marita er fantastiske songarar, så det var ingen sjølvfølge å vinne, det er heilt sikkert. Eg er ufattelig glad for å ha blitt kjent med dei begge to, og gler meg stort til å stå på scenen i lag med dei på countryfestivalen i Seljord neste år. 

Det er alt for lenge sidan eg har tatt meg tid til å skrive her! Eg er heldig som har hatt det travelt tenker eg...hehehe... Me har jo ein fantastisk sommar i år, så eg har jobba i hagen, sola meg, bada, sunget rundtomkring, og berre kosa megrett og slett. 

Nye låtar på gang, tru? Joda, eg har alltid noko liggande. Skriv ned eit og anna stikkord, kikkar på låtar eg har laga før, osv. Våkna i natt av at eg hadde laga DEN kongelåten! Tenkte at eg sko stå opp og skriva den ned, men så våkna eg plutselig i dag morges...hehehe... Nå huske eg sjølsagt ikkje verken tekst eller melodi, men det ligg og murrar i bakhovudet, så den kjem nok fram igjen når den er klar:)

Eg blir meir og meir klar for å sende avgarde ein låt eller to til Naswille, men det tar tid, og det kostar pengar. Eg er veldig glad i å leve i nuet, og då er det dessverre altfor lett å utsette ting som krever mykje arbeid når eg har det travelt med andre ting. Nå ska eg rett og slett ta meg sjølv litt i nakken, strame meg opp, og jobbe målretta, og kanskje eg til og med skal sette meg ein tidfrist for kortid neste låt skal sendes til Nashville. 

Det er mykje hardt arbeid å bygge seg opp som musiker, men det er berre SÅ verdt det! Tenk at eg har musikken både som jobb og hobby, det er bedre enn eg drømte om i barndomen og faktisk :-) 

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte