21. sep, 2021

Singelen Hey You (Little Me) er ute på alle strømmetjenester. Nå nærmar det seg tid for å sleppe dei siste 4 låtane. 9.oktober er altså datoen for release.

Dette "koronaåret" har vore veldig spesielt, men sjølv om det ikkje har vore mange jobbar, så har det vore veldig nyttig med tanke på utgivelse av ny musikk. Det er tidkrevande å gi ut musikk. Skriving og komponering krev sitt. Så har ein innspelingar, og utgivelse. Innimellom desse tinga foregår det mykje tankearbeid, læring av nye ting, øving, forandringar, venting osv. Ventetida er lang når ein ventar, men plutseleg går tida alt for fort, og "deadline" stressar ein sånn, at ein ikkje skjønar korleis ein skal rekke over alt. Det hjelper sjølvsagt ikkje at ein ikkje kan alt frå før heller;) 

Når det er sagt, så er eg strålande fornøyd med dei 5 nye låtane mine. Eg håpar at du som lyttar sit igjen med ein god følelse når du høyrer dei:)

Utover EP utgivelse, så kan eg sei at eg er strålande fornøyd med at koronarestriksjonane ENDELEG ser ut til å minke, også i kulturbransjen! Eg har spelejobbar, publikum er glade for å få høyre live musikk igjen, og ikkje minst å få komme seg ut blandt folk igjen. Eg har også bestilt meg etterlengta konsertbillettar i haust, og gler meg stort til å få være publikummar eg også! Det ser rett og slett ut for at alle partar synes dette er ei god tid.

❤La oss håpe at det fortsetter sånn❤

 

9. aug, 2021

Nå nærmar det seg utgiving av singelen Hey You (Little Me). EP kjem seinare i haust. Det har vert mykje arbeid, og fremdeles gjenstår det eindel før eg er heilt i mål. Det å drive med musikk er heilt fantastisk! Fantastisk kjekt, og fantastisk utmattande;) 

Heile livet har eg hatt musikken i meg, som ei drivkraft, som noko eg ikkje har kunna gøyma vekk. Eg har ikkje alltid vore like flink å drive meg sjølv framover, men eg synes eg kjem meg. Det er ikkje så mykje som kjem "rekande på ei fjøl" - og det har sannelig ikkje musikken gjort for meg heller. Veien fram til der eg er no, har vert ein berg og dalbane, men for ei glede det har vert mesteparten av tida. Og når dalane har vore djupare enn eg kunne tenke meg, så har eg funnet støtte, trøst og glede i musikken, både min eigen, og andres. 

Det er ikkje mykje som kan måle seg med gleda over å få til noko, og har kampen vore tøff, så er seieren større:)

Hadde det berre vert å synge, så hadde dette berre vert ein lek, men det er så mykje anna som skal til når ein skal gi ut musikk. Premien er verdt å vente på: MINE songar blir utgitt - av MEG - HEILT PÅ EIGENHÅND! 

Akkurat nå sit eg og ventar på filer fra Nashville, så det blir nok nokre timar til eg kan finne senga i dag. 

13. mai, 2021

Eg vil "Go Tiny" - altså kjøpe meg eit Mikrohus på hjul. 

Eg har lenge drømt å bu lite, mange lurer på korfor. Nokre syns det høyres veldig kult ut, mens andre nærmast får sjokk. Me er så vant med å ha store hus, store leiligheter, mange ting, mange rom. Masse av alt egentlig. 

For meg, så er denne drømmen om å bu lite - STOR! Eg har stort sett dei samme behova som dei fleste i dagens samfunn har: Me vil alltid ha meir! Større hus, større sove, større kjøkken, større hage, større/dyrare bil. Nye møbler, nye klær... Sånn kan ein fortsette i det uendelige! Me får aldri nok = me blir aldri fornøyde.

Eg vil ikkje ha det sånn lenger! Eg vil ikkje ha desse ønskene lenger! Eg vil ha fokus på familien min, meg sjølv, mitt indre, musikken min, ha tid til å kjenne etter korleis EG HAR DET! Skal eg klare dette, så er eg avhengig av å ikkje ha plass til alle desse ønskene dei fleste av oss har - all denne materialismen. Det er ikkje me som eig tinga, det er som regel tinga som eig oss. Ingenting får me med oss "der me fer" heller, så korfor ikkje bruke livet på dei indre verdiane istaden. 

Tenk berre å bruke SÅ lite tid på husarbeid! Eg får stjerne i augene berre av å tenke på det...hehehe... 

Eg er ein samlar, så det blir ikkje enkelt for meg å kvitte meg med mange av tinga mine! Eg har heldigvis nedskalert dei siste åra, etter å ha flytta i mindre og mindre hus/leiligheter. Eg har blitt meir bevisst på kva eg egentlig trenger, og det gjere godt. 

Det siste året har eg budd på 15 kvm - uten toalett og dusj. I vinter hadde eg ikkje innlagt vatn heller. Sommarstid har eg kaldt vatn inn i hytta via ein hageslange. Eg har altså kosa meg så inderlig denne vinteren, at eg kan ikkje forklara kva det har gjort med meg! Tid til å tenke, tid til indre ro❤ 

Eg har kjøpt meg tomt, så nå manglar berre drømmehuset. Etter sommaren startar gravearbeidet, så utover hausten tenker eg det skjer masse spennande❤

 

❤Takknemlig for livet mitt❤

 

 

7. mai, 2021

Lenge siden eg har skrevet her. Nå sitter eg i campingvogna mi på Groven Camping i Åmot. Har vore her i 18 av 30 dagar. Stemmeproblemene mine har blitt verre og verre dei siste åra, så nå hadde eg rett og slett ikkje no valg. Eg var nødd for å prøve å ha ein stille måned. Er veldg spent på om det viser bedring på stemmebånd og spiserør når eg kommer heim. Eg må innrømma at eg ikkje har vore HEILT stille alle dagane. Har hatt besøk av datter mi to dagar, der me har gått tur, og då har me snakka. Eg går tur nesten kvar dag, ellers sit eg i campingvogna. Ser på TV og spelar litt gitar innimellom. Har eit par nye melodiar på gang, uten tekstar, men dei kjem nok dei og etterkvart. Naturen i Telemark er ubeskrivelig vakker, så eg veit ikkje om nokon anna plass eg kunne hatt det bedre, når eg nå først skal ver åleine i stillhet. Ufatteleg kva stillhet gjer med sjela❤ 

 

Eg veit at eg ikkje kan rekne med å vera frisk etter 30 dagar, men eg er veldig spent på å sjå om det er framgang om ikkje no anna. Eg har fått med meg nokre øvings greier av logopede, så eg prøver å gjere dei daglig. Blåsing med fonasjonsrøyr gjer eg fleire gonger til dagen.

 

Eg skal gi ut 5 nye låtar. Har sunget dei inn i studio, men fleire av dei blei rett og slett så langt fra mine krav, (pga stemmeproblemene mine) at dei ikkje er god nok til å gi ut. Håpet er at eg kan klare å ferdigstille dei når eg kommer heim. Då er målet å sleppe ein singel først, så kjem resten av EPen i løpet av hausten. Det gledes❤

 

24. aug, 2020

Året 2020 har vore spesielt for mange. Covid-19 har gått ut over mange firma, mange mennesker. For oss musikarar har det betydd mange færre spelejobbar. Eg har brukt tida på å arbeide med musikk. Låtskriving, og tenking. Året har blitt mykje meir sosialt enn tidligare. Tid til å tenke har det vert meir av, og det er ikkje feil for min del. Eg er glad i å tenke. Eg filosoferer mykje til vanleg, så det er ikkje noko nytt fenomen;) 

 

Kva verdiar har mange av oss i verden i dag? Eg kjenner ofte på ein tristhet over at det som blir ansett som verdiar i verden ofte inneheld pengar, makt, overflod av det meste. Media skriv om alle dei som ikkje har kunna reisa på sine vanlige utelandsferiar pga Covid-19 i år. Som om det var noko av det verste som kunne skje... Dei som ikkje har hatt råd til verken den eine aller andre ferien på MANGE år, blir ikkje nevnt... Dei som ikkje mottar stønad frå det offentlige, og står utan pengar i mange månader....ikkje eit ord... Dei som lever under fattigdomsgrensa år etter år, både før og etter Covid-19...finnes dei ikkje lenger liksom?

 

Eg savnar dei gode verdiane. Den gode omsorgen. Det å klare seg med mindre. Ikkje berre grabbe til seg, og sjå til at den enkelte blir rikare og rikare. Kva skal ein med masse pengar, verdiar og makt, dersom ein ikkje har nokon å dele det med? Kva skal ein med all rikdomen, dersom det går på bekostning av andre? Rikdom er vel og bra, velstand er vel og bra. Me mennesker er nok skapt slik at me ønsker oss minst mulig bekymringar. Men kva bekymringar er verdt å ha? For nokre er det viktig å ha mest mulig makt og pengar, og dei er villige til å ofre mykje for å få dette. For andre er det dei nære tinga som tel mest. Dei fleste av oss ønsker eit bra liv, me har berre forskjellig meining om kva som er eit bra liv for oss sjølv.

 

Eg har fått med meg at fleire drøymer om eit enklare liv. Kanskje Covid-19 framskundar dette for nokre. Kanskje nokon endeleg kjenner at tida er inne for å endre livsstil. Kanskje nokon ikkje har noko valg, og blir tvunget ut i ein fattigdom som ein ikkje hadde trudd kunne skje med ein sjølv? 

 

Eg drøymer om ein bedre verden, der me kan ta vare på kvarandre. Hjelpe kvarandre, bry oss om kvarandre. Tenke litt meir på andre enn oss sjølv. Jobbe for ærlighet, sannhet, omsorg og kjærlighet.

 

Synes Cornelis Vreesvijk seier det ganske så bra: Du kan ingenting ta med dig dit du går...

 

❤Takknemlig for livet mitt❤