25. mar, 2018

Mi første frihelg dette året. Det var godt å stå opp, utkvilt og inspirert til å jobbe med konsertplanlegging i dag. Eg har mange planar. Nokre er eg godt i gang med, andre er berre på tenkestadiet. I dag sit eg og leitar gjennom songar til tre-fire forskjellige konsertar. Eg gler meg alltid til dei forskjellige konsertane eg skal halde, og er takknemlig for at eg får så mange forskjellige oppdrag. Å velge ut songar eg håpar publikum vil like, songar eg likar godt sjølv, og jobbe med å få varierte konsertar er tidkrevande, men veldig kjekt! Det må øvast, og eg må kjenne at songane er passande, både for meg og det enkelte publikum. Mykje skal stemme, og eg brukar mykje tid på å få det til å bli slik eg ønsker å ha det. Ein veldig god ting med slikt arbeid som eg held på med i dag, er at eg får inspirasjon til å gjere andre ting. Hovudet "kokar", og eg får lyst ti å arbeide vidare med andre prosjekter eg har. Det kjennes godt å få gjere det eg brenner for, og får meg til å kjenne at eg lever det livet som var meint for meg!

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

26. feb, 2018

Min nyaste singel; "RESEPT" var ute 21. februar. Det kjennes godt å endelig være i mål med den! Eg har hatt songen liggande i mange år, prøvd å endre både tekst og melodi - utan hell. I desember kjende eg plutseleg at NÅ var tida inne for at den skulle "ut til folket". Eg sendte melodien til Nashville, og straks tok panikken meg. Eg jobba "dag og natt" med teksten. Sendte den over til Tina Spångberg, som endra "litt her og litt der". Ho endra akkurat nok på melodien til at eg fekk "god-følelsen". Eg plukka teksten frå kvarandre, og resultatet er eg veldig fornøyd med. 

 

Bakgrunnen for songen er at eg i mange år har vore opptatt av rusfeltet, og eg har både sett, og høyrt om, mennesker som alt for lett får utdelt medikamenter. Avhengighetsskapande medikamenter over lengre tid skapar rusavhengige menneske. Kven har ansvaret når dei har kome så langt ned at dei ikkje klarar seg utan? Kven betaler for avrusinga? Staten "produserer" rusavhengighet, men menneska sjølv må betale med både liv, helse og penger for å komme seg ut av det. Det er mange som ikkje veit at dei er rusavhengige, andre igjen veit ikkje at dei lever saman med rusavhengige. Ein kan då ikkje vere rusavhengig når det er medisiner ein får på resept? Hmm...alvorlig tema, med alt for mange involverte! Eg ønsker fokus på tema, meir diskusjonar om korleis vi ønsker å ha det i vårt rike land. 

 

Eg var på eit seminar for nokre år sidan. Der var det ein psykolog (eller overlege) som snakka om korleis vi i dag rista på hovudet av lobotomeringa som skjedde før i tida, alle tvangstrøyene som vart brukt osv. Tenk at me stolte på desse legane. Så bad han deltakarane om å stille seg spørsmålet: Kva vil neste generasjon sei om oss? Han var ikkje i tvil; PILLEGENERASJONEN! Ein startar med ei pille, så må ein få ein ny type for å dempe bivirkningane på forrige, så blir ein kanskje deprimert, og må få ei pille for det også...og slik fortsetter det. I dag treng me ikkje tenke sjølv, me treng ikkje være triste, ei heller kjenne på vondter: Me tar ei pille!

Skremmande å sjå utviklinga. I dag er det lettare å få resept på tunge medikamenter, enn det er å få tett oppfølging med samtaler. Det er nesten umulig å få hjelp dersom ein ikkje tar i mot tablettar. På psykiatriske avdelingar høyrer me at det er viktigare for pleiarane å sitte å strikke, enn å snakke, eller gå tur med pasientane. 

Me lever i 2018, og sjølvsagt er det fantastisk at me idag har kome så langt at me kan få lindra smertene våre med tablettar. Eg stiller likevel spørsmålsteikn med at legane, som me skal stole på, veit mindre om tablettane dei deler ut - enn mange av oss andre som ikkje er legar. Når det står "sterkt vanedannande" på ei pille-eske, korleis kan ein lege forsvare at desse blir gitt pasientar i årevis? Tenker dei på kven som skal hjelpe til når pasienten treng avrusning? Når dei deler ut medikamenter som gjer at dei til slutt endar opp med å ta sertifikatet frå pasientane, tenker dei over kor lenge dei har skrevet ut desse medikamentane før? At pasienten deira har kjørt i rusa tilstand, med lov av legen? Tenker dei over at dei er med på å øydelegge livet til andre mennesker? Ikkje berre dei som blir rusavhengige, men heile familiar og venner av dei rusavhengige! Det går ut over så ufatteleg mange. Relasjonar blir brutt, mange mister hus og heim, ungar, ektefeller, foreldre osv. 

Ein skal være sterk for å være sjuk heiter det, og er ein ikkje sterk nok, så havnar ein med posen full av piller som skal hjelpe mot ALT. Når ein ser i media i dag, og høyrer menneske fortelle om korleis dei trudde dei ikkje kunne leve utan både den eine, og den andre pilla, i dag er heilt utan medisiner - og FRISKARE ENN NOKON GONG! Då synes eg det er på tide ein stiller spørsmålsteikn ved reseptutdelinga! På tide at nokon spør om dei som skriver ut reseptane har ein plan for korleis dei har tenkt at pasientane skal leve. Kanskje dei etter kvart burde spørre seg: Kor lenge kunne EG tatt desse pillene? Kor lang tid går det før eit menneske treng å avrusast på dei forskjellige medikamentene? Ikkje berre dele ut reseptar, uten å tenke konsekvensar. Dei aller fleste har foreldre, søsken, barn, venner, ein arbeidsplass å fprholde seg til. Kven har ansvaret? Kven burde vite kva slike reseptar resulteter i? Kvar er medmenneskeligheten? Kven får det best med slike reseptar: Legen som slepp mas, eller pasienten som blir avhengig?

Mitt håp er at alle ein dag kan få den hjelpa dei treng! At me får færre rusavhengige, færre pårørande, og fleire lykkelige mennesker.

 

Songen er å finne på bl.anna. Spotify, iTunes og YouTube 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte 

 

 

 

6. feb, 2018

I dag har eg fått unna mesteparten av det som skal til for å få den nye singelen ut digitalt. Har sett litt meir på presseskrivet, og sett litt på kor eg kan tenka meg det kan ver greit å senda den. I morgon skal eg ferdigstilla coveret, så tenker eg det meste er i boks. Inntil det dukkar opp noko meir eg ikkje visste at eg måtte gjera/kunna.

Det er ikkje berre, berre, å synge inn ein sang gitt! Nå var eg gjennom dette i fjor også, men eg gjorde ikkje absolutt alt den gongen, slik som nå. Det tar tid å lære seg alt, og ikkje minst å sjekke opp i alle tenkelige, og utenkelige ting som må gjerast! Eg føler at eg har det meste under kontroll nå, men eg veit aldri kortid det dukkar opp nye skjær i sjøen;) 

Uansett - 21. februar er datoen for den nye songen! Norsk denne gongen. Eg gler meg som ein unge, og er allerede i gong med å planlegge neste utgivelse. Eg jobbar med fortsettelsen av "Good to be alive" EP´en som eg gav ut i juni 2017. Planen er at den skal bli eit fullt album. Det finnes ikkje bedre musikk enn country - og eg er så heldig at eg har funne ut at livet mitt blir best når eg gjer det EG har lyst til, det eg ikkje kan la være å gjer, det som driver meg framover i livet mitt:

Hjertemusikken minHjerte

 

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

16. jan, 2018

Eg har hatt liggande ein song i mange år, og hadde i utgangspunktet tenkt å ha den med på mitt første album. Det føltes ikkje rett fordi den tekstmessig var så annerledes enn dei andre songane. I dag er eg veldig glad for det, fordi eg har arbeid så mykje med den nå, og eg syns den er mykje bedre! Eg har også fått hjelp av Tina Spångberg. Det er noko med det å samarbeide med andre, få nye auger og øyrer på noko som har "gått i lås" hos seg sjølv. Hjelpa har vert uvurderlig, og fått meg til å arbeide hardt for å få den slik eg ønsker den skal være.

Musikken er, som siste innspeling, gjort i Nashville. Dei har gjort ein framifrå god jobb, og løfta songen til noko eg ikkje hadde våga å håpe på ein gong. Dei har mildna uttrykket og gjort det slik at eg føler teksten kjem til sin rett på ein heilt ny måte. 

Det er alltid skummelt å gi ut noko ein har produsert sjølv, det kjenner eg på også denne gongen. Likevel er dette den songen eg har vore tryggast på at eg MÅ gi ut. Det er som om eg ikkje har noko valg, og at songen berre har venta på at tida skal være rett. 

Tida er rett - eg er klar - eg gler meg!

HjerteTakknemlig for livet mittHjerte

1. jan, 2018

Farvel 2017
2017 har vert eit fantastisk musikk år! Eg har gitt ut ikkje mindre enn 3 forskjellige produksjonar, det er stort synes eg. Og ikkje minst fantastisk å kjenne at eg gjer det eg aller mest har lyst til å gjera med livet mitt.

Utgivingar 2017:
- EP´en "Good to be alive" med 5 egenkomponerte låtar. Musikken vart spela inn i Nashville, og vokal gjorde eg i Karmøy lydstudio på Åkrehamn.

- Singelen "Regnfrakken og Selbuvotten" med ein egenkomponert barnesang, komponert på bestilling fra to barnebokforfattere.

- Vuggevisa "Italian Daddy" som eg har oversatt fra italiensk til norsk. Sangen er spela inn i Italia av Tabacco Bruciato. Eg har sunget inn min norske oversettelse og mixa det saman med han. Det er ikkje den ting som ikkje kan gjerast i dag.

Eg har satsa meir på trubadurvirksomheten, og har for det meste spela ute kvar helg heile hausten. Nokre sangoppdrag i vekene har eg også hatt. Eg har knytta nye musikkbekjentskaper, og nye prosjekter er under planlegging. 

 

Velkommen 2018 - Eg er klar
Det nye året ønsker eg velkommen med, for meg, tidenes travlaste januar. Første helga startar eg med å spele på Smiå Piano og bistro om kveldane, og øve med teateret på dagtid. Eg kan heilt sikkert sova når eg blir gammal;) Eg er med i Elvis oppsettinga i Sandeid teater, så me har øving to gonger i veka, samt to øvingshelger før premieren første helga i februar.  

Ny singel 2018
2. januar er det bestilt musikarar til studio i Nashville. Dei skal spele inn musikken til den nye singelen min. Eg veit endå ikkje når eg får tid til å gå i studio her heime, men eg har iallefall avtale med ABC Studio i Etne om å gjere vokalopptaket der. 

Eg er spent på kva det nye året bringer, og eg er sikker på at det blir eit bra år. Jentetur til London i lag med dotter mi i februar er ein tur eg gler meg veldig til. Det er viktig å  ta seg litt fri innimellom, og ha fine stunder å sjå fram til. I april er eg klar for eit nytt skrivekurs i Italia. Eg har fleire skriveprosjekter, så eg er sikker på at den veka vil bringe meg fleire steg vidare. Eg fortsetter med musikken, både med trubaduroppdrag, mange andre sangoppdrag, og andre prosjekter som eg gler meg til å ta fatt på. Tida strekker dessverre ikkje alltid til alt eg har lyst til å gjere, men eg håpar det blir tid til å gi ut meir musikk i løpet av dette året. Å starte med ein ny singel er iallefall ein veldig bra ting kjenner eg. Ååååh, som eg elskar dette livet!

Eg har eit bilde i gangen min, der står det: "Build a dream, and the dream will build you" Eg har drømt om å kunna leva av musikken heilt frå eg var liten, så for min del passar dette bildet veldig godt. Eg har bygd drømmen min, og nå er det drømmen min som bygger meg! Eg gler meg til å ta fatt på dette året, treffe nye mennesker, utfordre meg sjølv på nye sangoppdrag, kjenne på gleden og takknemligheten for at tok sats, og valgte å leve livet mitt slik eg ønsker.

Skap deg det året du ønsker. Velg å bruke tid på det som gjer deg godt. Følg hjertet og arbeid mot å nå dine drømmar.

 Eg ønsker alle mine følgere eit flott 2018.

 HjerteTakknemlig for livet mittHjerte