24. aug, 2020

Året 2020 har vore spesielt for mange. Covid-19 har gått ut over mange firma, mange mennesker. For oss musikarar har det betydd mange færre spelejobbar. Eg har brukt tida på å arbeide med musikk. Låtskriving, og tenking. Året har blitt mykje meir sosialt enn tidligare. Tid til å tenke har det vert meir av, og det er ikkje feil for min del. Eg er glad i å tenke. Eg filosoferer mykje til vanleg, så det er ikkje noko nytt fenomen;) 

 

Kva verdiar har mange av oss i verden i dag? Eg kjenner ofte på ein tristhet over at det som blir ansett som verdiar i verden ofte inneheld pengar, makt, overflod av det meste. Media skriv om alle dei som ikkje har kunna reisa på sine vanlige utelandsferiar pga Covid-19 i år. Som om det var noko av det verste som kunne skje... Dei som ikkje har hatt råd til verken den eine aller andre ferien på MANGE år, blir ikkje nevnt... Dei som ikkje mottar stønad frå det offentlige, og står utan pengar i mange månader....ikkje eit ord... Dei som lever under fattigdomsgrensa år etter år, både før og etter Covid-19...finnes dei ikkje lenger liksom?

 

Eg savnar dei gode verdiane. Den gode omsorgen. Det å klare seg med mindre. Ikkje berre grabbe til seg, og sjå til at den enkelte blir rikare og rikare. Kva skal ein med masse pengar, verdiar og makt, dersom ein ikkje har nokon å dele det med? Kva skal ein med all rikdomen, dersom det går på bekostning av andre? Rikdom er vel og bra, velstand er vel og bra. Me mennesker er nok skapt slik at me ønsker oss minst mulig bekymringar. Men kva bekymringar er verdt å ha? For nokre er det viktig å ha mest mulig makt og pengar, og dei er villige til å ofre mykje for å få dette. For andre er det dei nære tinga som tel mest. Dei fleste av oss ønsker eit bra liv, me har berre forskjellig meining om kva som er eit bra liv for oss sjølv.

 

Eg har fått med meg at fleire drøymer om eit enklare liv. Kanskje Covid-19 framskundar dette for nokre. Kanskje nokon endeleg kjenner at tida er inne for å endre livsstil. Kanskje nokon ikkje har noko valg, og blir tvunget ut i ein fattigdom som ein ikkje hadde trudd kunne skje med ein sjølv? 

 

Eg drøymer om ein bedre verden, der me kan ta vare på kvarandre. Hjelpe kvarandre, bry oss om kvarandre. Tenke litt meir på andre enn oss sjølv. Jobbe for ærlighet, sannhet, omsorg og kjærlighet.

 

Synes Cornelis Vreesvijk seier det ganske så bra: Du kan ingenting ta med dig dit du går...

 

❤Takknemlig for livet mitt❤

14. mai, 2020

Dette hjerte dukka opp i bunn på ein kaffikopp i dag, det tar eg som eit godt teikn. Det gjer alltid godt å finne hjerter som dukka opp på ukjende plasser.

Året 2020 har blitt et spesielt år for de aller fleste av oss. Eg har savna å spele for publikum, så når det åpna seg for litt større folkemengder, så var eg ufatteleg takknemlig! Eg har dermed plutseleg hatt to spelejobbar. Heilt fantastisk å møte publikum igjen! Likevel er det veldig rart. Me får ikkje klemme kvarandre, me må halde avstand, ikkje håndhelse osv. Ofte blir det sagt at me nordmenn er så "kalde" - at me ikkje er så flinke å klemme...men jaggu merkast det at me faktisk eigentleg er flinke til det - når me gong etter gong må ta oss i at me ikkje KAN gjere det lenger. Om det er tunge tider for mange, så tenker eg at me kanskje kjem til å bli endå flinkare å klemme kvarandre seinare - når me endeleg KAN det. Eg GLER meg til den dagen kjem!

For tida har eg "flytta heim igjen" - dvs at eg brukar mesteparten av tida i diktarståvo mi, i mi kjære heimbygd Skånevik. Jobbar med nye låtar, legg planar for tida framover. Nye drømmar gror, og nye songar ligg og lurer. Gitaren er framme kvar dag. Eg øver på gamle songar, og eg øver på mine nyaste songar. Det å være her i denne vesle hytta mi (mindre enn 16kvm) gjere ufatteleg godt for sjela - og kreativiteten. Eg kjenner at eg er mindre stressa i kroppen. Livet er plutselig til berre for å nytast liksom. Når eg er så heldig at eg har hobbyen min som jobb, så kjennes det nesten ikkje som jobb å jobbe...hehehe... Eg kjenner på meg at denne sommaren blir bra!

 

Takknemlig for livet mitt❤

15. des, 2019

Det er heilt ufatteleg, me er straks ferdige med 2019, og skriv snart 2020! 

Mitt 2019 har vert nok eit fantastisk musikk-år, og eg takkar publikum for alle gode tilbakemeldingar! Det er dåken som er grunnen til at eg held på med musikken, dåken som er grunnen til at eg kosar meg så ufatteleg mykje på alle spelejobbane mine! Det er også dåken som er grunnen til at eg får inspirasjon til å skrive ny musikk!

TUSEN TAKK!

 

I helga hadde eg mi siste jobbehelg i 2019. Julebordspeling for fantastiske folk, fredag og lørdag i Eidfjord. Eg synes det var ei fin avslutting på dette arbeidsåret. Resten av dette året skal eg ha fri, være saman med familie og venner både jul, romjul, og nyttår. I romjula pakkar eg kofferten (eller fyller bilen til randen... knis knis...) og reiser til diktarståvo mi i Skånevik i lag med ei god venninne. Der blir eg heilt til neste år. Gitaren skal sjølvsagt være med, så eg ser fram til herlige dagar med mykje lått og løye, men også skriving av ny musikk. Det kan  vel ikkje finnast noko betre enn å reise i lag med ei kreativ venninne, der me begge skal jobbe med kvar våre prosjekt! Nyttårsafta skal eg feire på Skånevik Fjordhotell i lag med gode camping-naboar, og heilt sikkert mange gode Skåneviksbuar, så eg ser fram til resten av 2019:)

 

Eg er så ufatteleg takknemlig for at eg får halde på med musikken. Den gir meg så mykje glede. Musikken er mi glede, men også mi trøyst! Me treng alle trøyst innimellom, og eg er ikkje annleis skapt enn andre, så når eg får tunge stunder så er musikken mitt verktøy. Ingen år er like, men alle år inneheld både glede og sorg, medgang og motgang. Gledene og medgangen, deler eg med glede raust av. Sorgene og motgangen, dei tunge stundene, synes eg er private. Dei deler eg med mine nærmaste, familie og vener. Ein treng alle noken å snakke med når me ikkje har det så lett, og eg er glad og takknemlig for at eg har både familie og venner som eg kan snakke med når eg treng det. 

Det nye året inneheld mange planar og drøymar, og eg gler meg til både nye spelejobbar, nye bekjentskap, og meir skriving av nye låtar. Eg gler meg til familiehygge, fritid, nye musikalske opplevingar og tid saman med gode vener. Eg gruar meg ikkje for eventuelle sorger og motgang, for eg veit at eg er så heldig at eg har eit nettverk rundt meg. Det gjer meg både trygg og sterk.

Eg ønsker deg ei Riktig God Jul, og at du får eit Godt Nytt År som bringer deg mykje glede. Søk etter gleder i livet ditt, ta vare på gode opplevingar, og del eventuelle tunge stunder med mennesker som vil deg godt. Eg tel hjerter eg finn, og eg ser på dei som lys i kvardagen, trøyst i tunge stunder, teikn på kjærleik når eg kanskje ikkje visste at eg trengte det. Eg velger å leite etter grunnar til å være takknemlig og glad. For meg så har det resultert i at fokuset på det negative og tunge blir mindre og mindre, og gledene og takknemligheten større og større.

 

Takknemlig for livet mitt

 

 

 

 

 

 

10. nov, 2019

Når eg trudde det ikkje var mulig å få plass til meir i hovudet, så ramlar det inn idéar som eg syns blir bedre og bedre! Idéane kjem på løpande bånd, og det er vanskelig å holde følge med meg sjølv. Problemet er sjølvsagt at det er vanskelig å ferdigstilla. Eg stortrives når eg har det sånn, samtidig så er det vanskelig å føle at eg ikkje blir ferdig med songane. "Alt til si tid" er det noko som heiter, men når eg er "midt i orkanen" så hadde det vert godt å kunna kjenne på følelsen av at nokre orkanar kunne ha roa seg litt...hehehe...

 

Dei fleste tankane som svever rundt i hovudet mitt om dagen, gjer at eg får lyst til å skrive ein ny sang. Når eg startar på nye songar, så kjem det ofte så mange idéar, at eg må begynne på ein ny song. Somme av songane passar plutselig saman, og det kjennes som at eg virkelig er inne på noko. Andre songar igjen, blir plutseleg vraka fordi dei kjennes heilt feil.

 

Eg kjenner behovet for å trekke meg tilbake, inn i "hula mi", inn i min egen verden, den verdenen eg likar aller best - MIN verden! Kjenne på skapargleden, stillheten, freden, orkanen - ja, ALT det gode som gjer at eg fremdeles kjenner at eg har verdens beste yrke.

 

Eg kjenner på ein takknemlighet, for livet mitt, for alle dei eg har rundt meg, alle mine nærmaste, ungane mine, barnebarna mine<3 Sjølv når det blir tungt, og eg føler eg står fast, tar eg fram takkneligheten. Hobby, lidenskap og jobb smeltar samen, og eg kjenner at det er heilt rett - for meg.

 

Eg ønsker for DEG, at du finn DIN lidenskap, det DU trenger, og at du skaper deg det livet som er rett for DEG<3 Husk å telle gleder og takknemlighet. Ta valg som er gode for DEG. Kjenn at du lever det livet som er rett for DEG. Husk at me gjer alle våre egne valg, og at alt me gjer her i livet, er valg. Ikkje alle valg er lette å ta, men når ein bruker tid, arbeider med seg sjølv, så kan ALLE nå dei måla ein drømmer om - å lære seg å velge det som er rett for seg sjølv. Då kjem inspirasjonen!

 

Takknemlig for livet mitt

 

 

 

 

21. okt, 2019

Det har ikkje vert mykje skriving i år! Eg har hatt det travelt, men eg kan nok ikkje skulda på det, for det er ofte når eg har det som aller travlast at eg skriv mest. Sånn er det nå om dagane! 

 

I september var eg på tur i Nord-Norge. Eg, campingvogna og gitaren. Berre meg sjølv og mine tankar - MAGISK! Køyrde 4120 kilometer. 15 GODE arbeidsdagar! Eg "sanka inspirasjon" - og lagra den ein eller anna plass. Satte det på vent innimellom alle desse kvardagane som kommer og går. Den siste tida har berre ikkje inspirasjonen holdt seg der eg hadde tenkt den skulle. Hovudet mitt er full, og sjølv om det ofte er det, så er det ikkje alltid det kjem så mykje "fornuftigt" ut av det;) Eg får inspirasjon av den aller minste ting for tida. Har stikkord, tonar og tankar om det meste. Eg veit ikkje kor mange songar det er som ligg og lurer under topplokket mitt, men det er ikkje tvil om at det er mange fleire enn eg har kapasitet til å holde følge med! 

 

Eg sit og ser på TV, prøver å koble av, men må stadig sette på pause for å skrive ned nokre ord, plukke opp gitaren som ligg under salongbordet, eller oppi sofaen.

Spele nokre grep

Nynne nokre tonar

Sette dei saman

Skrive ned nokre ord igjen

Av med pauseknappen

Sjå litt meir TV serie

PANG - Ny idé

Følelsane mine kranglar

gode

vonde

travle

slitne

inspirerande

trøttande

dumme 

morsomme

 

Alt i alt, er eg ufatteleg takknemlig for at det ikkje ser ut til å ville ta slutt. Det går berre i bølgedalar - som det meste her i livet.

 

Akkurat nå - ja, akkurat nå - er livet mitt godt!

❤Takknemlig for livet mitt❤